Routetreinen, melkloopsystemen, routetreinsystemen

Routetreinsystemen zijn onmisbaar geworden in de moderne industriële productie. Ze bundelen de transporten met kleine ladingdragers en verhogen de leveringsfrequentie om de voorraadhoeveelheden op assemblagelijnen te verminderen. 

SNELLE LINKS

 • Routetreinen: Voordelige materiaalstroom voor elke behoefte
 • Kenmerken en voordelen van routetreinsystemen
 • Wat is een routetrein?
 • Soorten Rotenzugs
 • Wanneer zijn uw routetreinen nuttig en lucratief?
 • Maatwerkoplossing voor uw industriële logistiek

De wens naar heftruckvrije fabrieken, just-in-time of just-in-sequence productie neemt toe. In lijn met deze trend worden routetreinsystemen steeds vaker ingezet voor de aanvoer van materialen in productiebedrijven.

Tijdbesparend massatransport in plaats van individueel transport!

Bij routetreinsystemen is het mogelijk om het materiaal "just in time" of "just in sequence" aan te leveren.

Routetreinsystemen: Voordelige materiaalstroom voor elke behoefte

Met dit systeem wordt een gelijkmatige benutting of een productiesynchrone materiaalaanvoer en -afvoer in de gegeven tijd mogelijk gemaakt. Optimaal op elkaar afgestemde processen zijn een doorslaggevende economische factor in de industriële productie en fabricage. Daar hoort ook een uitgekiende logistiek bij. 

Eigenschappen en voordelen van routetreinsystemen 

 • Neri-producten hebben een uitstekende richtingsstabiliteit, zelfs in bochten, en leveren indrukwekkende transportprestaties in de kleinste ruimtes. 

 

 

 

 • Een- of tweezijdig laden en lossen naar wens mogelijk. 

 

 

 

 

 

 • Koppeling en dissel zijn op maat te maken

 

 • De ervaring heeft geleerd dat de trailermodules geschikt zijn voor alle denkbare ladingen en te vervoeren goederen – van pallets tot gaasmanden tot losse objecten.

 

 

 

 • Alle trekkertreinmodellen en industriële trucks hebben uiteraard een hoge mate van kiepstabiliteit. Smalle draaicirkels zijn zelfs geschikt voor moeilijke ruimtelijke omstandigheden.
 • Speciale rijmanoeuvres, zoals langszij parkeren, manoeuvreren en kort achteruitrijden mogelijk 

 

 

Wat is een trekkerstrein?

Een routetrein wordt gebruikt om materialen te leveren aan de verschillende delen van een productiefaciliteit. De routetrein bestaat uit een trekkend voertuig en aanhangers.
Als transportmiddel voor de interne materiaalstroom bevoorraadt de routetrein tijdens zijn rondgang door de productie verschillende gebieden met materialen of haalt hij producten op van bepaalde locaties.
Omdat routetreinen met hun opleggers verschillende materialen kunnen vervoeren, zijn het zeer efficiënte industriële trucks die het interne verkeersvolume zowel minimaliseren als optimaliseren.
Door hun sterk cyclische, vaak cyclische aanvoer kunnen zowel kleine partijgroottes efficiënt worden verzorgd en kan het transportvolume worden verkleind door individuele transporten te bundelen. 

Constructievormen van rode treinen 

Routetreinen zijn er in verschillende uitvoeringen: E-, C- en H-frame, perron- en taxiwagens.

Wanneer zijn uw routetreinen nuttig en lucratief? Ontdek het met Neri!

Routetreinsystemen zijn bijzonder geschikt voor cyclische, terugkerende transporttaken en lange transporttrajecten voor het hoogfrequent afleveren van de meest uiteenlopende ladingdragers in kleine partijen, die naar verschillende verbruikslocaties worden vervoerd.

Oplossing op maat voor uw industriële logistiek

Dit is wat onze routetreinen onderscheidt van vele op de markt. Voor u betekent dit maximale efficiëntie bij het beheersen van de materiaalstroom en minder verkeer in de productieruimte. Verdere voordelen zijn de mogelijkheid om tot zes chassis aan elkaar te koppelen tot een trein. De verrijdbare onderstellen kunnen worden uitgerust met verschillende handduwwagens. U bent net zo flexibel als ons systeem.