De voordelen van routetreinsystemen

Sinds de start van de lean productie in Japan in de jaren zestig staan ​​routetreinsystemen voor lean processen, geklokte logistiek en verkeersluwe intralogistiek.

In de productie maken deze trekwagens met transportwagens een vraaggestuurde aan- en afvoer van materialen volgens het milk-run-principe mogelijk.

SNELLE LINKS

Omdat ze vergelijkbaar zijn met een treinsysteem in het openbaar vervoer, worden ze ook wel logistieke treinen of trektreinen genoemd. In alle sectoren - van de automotive tot de logistieke sector - vertrouwen bedrijven voor intern transport steeds meer op routetreinen.
 

Waarom het inzetten van routetreinen de moeite waard is

 Figuur: Voorbeeld dienstregeling van een routetrein tussen het station en de halteplaatsen 

 

De voordelen van de routetrein op een rijtje 

De overstap van een conventionele productielogistiek naar het gebruik van een moderne interne materiaalvoorziening via een routetreinsysteem brengt veel voordelen met zich mee.
 
  • Verkeersremmend
  • Meer veiligheid in magazijnverkeer
  • Vergroten leveringszekerheid
  • Verhoging van de productie met hetzelfde productiegebied
  • Individuele productie voor meer productvariatie
  • Financiele voordelen
  • Ergonomisch werken

Breng het logistieke verkeer tot rust

Logisch. Een routetrein betekent beduidend minder verkeer dan meerdere heftrucks. Het maakt minder geluid, verbruikt minder energie en brengt lagere bedrijfs- en servicekosten met zich mee. Door hun cyclische werking bereiken ze een stabilisatie en continuïteit van de interne transportprocessen.

 

Vermindering van veiligheidsrisico's

 

Het vermijden van arbeidsongevallen is een relevant aspect voor een vlotte intralogistiek. Het is gemakkelijk te begrijpen dat een enkele routetrein meer veiligheid betekent dan meerdere individuele voertuigen die in productie kruisen.

meer veiligheid

  • voor het magazijn
  • voor de vervoerde goederen en
  • vooral voor het personeel
 De inzet van routetreinen leidt tot een beter geregeld, gecoördineerd verkeer in het bedrijf.

Toename van leverings- en procesbetrouwbaarheid

 

De stabiele en productiesynchrone materiaaltoevoer wordt bepaald door de timing van de productie. Een gespecificeerde cyclus maakt gedefinieerde tijdspecificaties voor de levering van materiaal aan de halteplaatsen. Zo worden het aantal ritten en de reistijden van de routetreinen bepaald.

Procesbetrouwbaarheid betekent het inrichten van een zo eenvoudig en goed reproduceerbaar mogelijk proces, dat fouten goed vindbaar maakt en betrouwbaar verloopt.

Verhoging van de productie met hetzelfde productiegebied

 
Een typische behoefte aan de aanschaf van een routetreinsysteem komt voort uit het doel om de productie te verhogen - met hetzelfde productiegebied. Routetreinen worden met name ingezet voor de bevoorrading van montageruimtes, waar in de krappe ruimte een groot aantal verschillende materialen met een korte actieradius beschikbaar zijn en regelmatig en snel moeten worden aangevuld.

 

 

 

Individualisering van de productie en verhoging van de productdiversiteit

Uw productie vereist bijvoorbeeld meer onderdelen, veel verschillende onderdelen, meer variatie
Voorbeeld gerelateerd aan varianten of kleuren. Digitaal gestuurd kan de routetrein helpen, omdat hij kleine hoeveelheden op het juiste moment en in de juiste volgorde in productie brengt.

 

 

Kostenbesparing, financiële voordelen

Met de ombouw naar routetreinsystemen wordt ook het gebonden vermogen verminderd. Er zijn minder voertuigen en bijbehorende materiaalbronnen nodig om de productie te waarborgen. Vergeleken met pure heftruckbediening, worden handmatige activiteiten verminderd bij het transporteren van materialen met routetreinen. Bij een optimale planning rijden routetreinen op vaste routes en creëren zo transparantere processen. Ze keren altijd na een meetbare tijd terug naar hetzelfde startpunt, zodat de aankomst van de volgende levering op de productielocatie kan worden berekend.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ergonomisch werken

De bediening van een routetrein is zeer ergonomisch omdat de medewerkers minder tijd zittend doorbrengen. De constructie van trekkerstreinen zorgt voor ergonomisch werken met een optimale werkhoogte en gemakkelijke toegang tot de containers.
 

 

 

 

Stroomlijn uw logistieke proces

De behendige en compacte routetreinoplossingen van Neri zijn een uitstekende keuze voor vorkheftruckvrije omgevingen. U vermijdt de complexiteit van het vanaf nul op volgorde zetten van leveringen aan de productielijn.


Op de volgende pagina's vindt u meer gedetailleerde informatie over onze producten en routetreinsystemen.